Volledige prothese, kunstgebit (uitneembare prothese)

Een uitneembare prothese (kunstgebit) is één van de meest gebruikte oplossingen voor het vervangen van ontbrekende tanden. Prothesen kunnen worden toegepast bij het ontbreken van een aantal tanden of kiezen; een partiële prothese, of bij het ontbreken van alle tanden en kiezen; een volledige prothese (kunstgebit). De kwaliteit en het uiterlijk van protheses zijn tegenwoordig veel beter dan vroeger.

Partiële prothese: plaat- of frameprothese
Als u een aantal tanden of kiezen kwijt bent, zorgt een partiële prothese ervoor dat u beter kunt bijten, kauwen en spreken. Daarnaast kan de partiële prothese ook het uiterlijk van uw gebit verbeteren en worden bovendien de overige tanden beschermd tegen slijtage en bederf. Zonder de partiële prothese gaan de natuurlijke tanden namelijk scheef staan of kunnen ze verplaatsen. Afhankelijk van het materiaal waaruit de partiële prothese wordt vervaardigd, wordt een partiële prothese ook wel plaat- of frameprothese genoemd

Implantaat prothese (klikprothese)
Gebitsproblemen zijn eigenlijk niet meer van deze tijd en met implantaten hoeft dit ook niet meer. Vaak gaat een onderprothese loszitten als de onderkaak is geslonken. D.m.v een implantaat klikt de prothese vast. Een implantaat is net zo groot als een natuurlijke tandwortel. Een implantaat is een kunstwortel gemaakt van titanium. Kunstwortels implanteren in de kaak wordt in de huidige vorm al sinds 1965 door specialisten gedaan. Deze behandelmethode is in de loop der jaren steeds verder ontwikkeld. Wij werken nauw samen met Tandheelkundig Centrum t’Veld, hier is een implantoloog gevestigd.De implantoloog plaatst de implantaat en het vervaardigen en plaatsen van de prothese gebeurt in onze praktijk. Inmiddels is het een zeer betrouwbare techniek met zeer goede en voorspelbare resultaten.

Reparaties/Aanpassingen
Een breuk/scheurtje in de prothese, een tand eruit/gebroken.Of gewoon een gratis consult om te kijken of de prothese nog up to date is! Zijn de kiezen nog goed te gebruiken?
Is de opvulling voldoende (ingevallen gezicht)? Slissen, of gaat het handje voor de mond met het lachen?Gaat het eten nog goed, of gaat dit moeizaam? Durft u voluit te praten, of praat u minder doordat uw gebit niet past ?Maakt u gerust en vrijblijvend een afspraak met ons!